Како да користите Market Watch во XM MT4

Како да користите Market Watch во XM MT4


Што е Market Watch во MT4

Во суштина, Market Watch е вашиот прозорец кон светот на инвестиции од целиот свет. Научете како да ја пласирате вашата прва трговија преку MT4 и изберете од Forex, стоки, индекси, капитални CFD и ETF.
Како да користите Market Watch во XM MT4
Ако не можете да го најдете инструментот што го барате, едноставно кликнете со десното копче на кој било инструмент и изберете „прикажи ги сите“.
Како да користите Market Watch во XM MT4Како да пронајдете специфичен инструмент на MT4

Како што можете да видите, сите достапни инструменти имаат свој симбол. Ако не сте сигурни што значи симболот на секој пазар, едноставно поставете го глувчето над него за повеќе информации.
Како да користите Market Watch во XM MT4


Како да ја проверите спецификацијата на секој инструмент

Ако барате уште повеќе детали, како што се големината на договорот или часовите на тргување, кликнете со десното копче на кој било инструмент и изберете „спецификација“.
Како да користите Market Watch во XM MT4
Ќе се појави прозорецот за спецификација на договорот.
Како да користите Market Watch во XM MT4


Отворање графикони

Market Watch е најлесниот начин да се види графиконот на инструментот. Едноставно повлечете и пуштете го во прозорецот на графиконот.

Market Watch е исто така најбрзиот начин да ги пласирате вашите занаети. Откако ќе го пронајдете пазарот на кој сакате да отворите позиција, кликнете двапати на името на пазарот и ќе се појави нов прозорец за нарачка.

Вреди да се споменат некои дополнителни функции на прозорецот Market Watch, како што се длабочината на пазарот, табела за штиклирање, додавање на вашите омилени пазари, групирани сетови и многу повеќе, сите се достапни во контекстното мени на Market Watch.
Како да користите Market Watch во XM MT4
Како што можете да видите, прозорецот Market Watch е составен дел на начинот на кој го користите MT4.
Thank you for rating.