Како да креирате сметка и да се регистрирате со XM

Како да креирате сметка и да се регистрирате со XM


Ако ви е прв пат да отворите сметка за тргување во FX, може да имате многу прашања кога се регистрирате онлајн.

Подолу ќе ги објасниме чекорите за отворање на трговска сметка со XM.

Како да се регистрирате во XM


1. Одете на страницата за регистрација
Прво мора да пристапите до порталот за брокер XM, каде што можете да го најдете копчето за креирање сметка.

Како што можете да видите во централниот дел на страницата има зелено копче за креирање сметка.

Отворањето на сметката е потполно бесплатно.
Како да креирате сметка и да се регистрирате со XM
Можеби ќе бидат потребни само 2 минути за да се заврши онлајн регистрацијата со XM.

2. Пополнете ги бараните полиња
Таму ќе треба да го пополните формуларот со потребните информации како подолу.
Како да креирате сметка и да се регистрирате со XM
 • Име и презиме
  • Тие се прикажани во вашиот документ за идентификација.
 • земја на престој
  • Земјата во која живеете може да влијае на типовите сметки, промоциите и другите детали за услугите достапни за вас. Овде, можете да ја изберете земјата во која моментално живеете.
 • префериран јазик
  • Јазичната претпочитаност може да се промени и подоцна. Со избирање на вашиот мајчин јазик, ќе ве контактираат персоналот за поддршка што го зборува вашиот јазик.
 • Телефонски број
  • Можеби нема да треба да телефонирате до XM, но тие може да се јават во некои случаи.
 • И-мејл адреса
  • Погрижете се да ја напишете точната адреса на е-пошта. По завршувањето на регистрацијата, за сите комуникации и најавувања ќе биде потребна вашата е-пошта.

Забележете: Дозволена е само една адреса за е-пошта по клиент.

Во XM можете да отворите повеќе сметки користејќи ја истата адреса на е-пошта. Не се дозволени повеќе адреси на е-пошта по клиент.

Ако сте постоечка сметка на XM Real и сакате да отворите дополнителна сметка, мора да ја користите истата адреса на е-пошта веќе регистрирана со вашата друга сметка(и) на XM Real.

Ако сте нов клиент на XM, погрижете се да се регистрирате со една адреса на е-пошта бидејќи не дозволуваме различна адреса на е-пошта за секоја сметка што ја отворате.3. Изберете го типот на вашата сметка
Пред да продолжите на следниот чекор, мора да изберете Тип на платформа за тргување. Можете исто така да изберете платформи MT4 (MetaTrader4) или MT5 (MetaTrader5).
Како да креирате сметка и да се регистрирате со XM
И типот на сметката што сакате да ја користите со XM. XM главно нуди стандардна, микро, XM ултра ниска сметка и сметка за акции.
Како да креирате сметка и да се регистрирате со XM
По регистрацијата, можете да отворите и повеќе трговски сметки од различни типови сметки.


4. Се согласувате со Условите и правилата

Откако ќе ги пополните сите празни места, на крај треба да кликнете во полињата и притиснете „ПРОДОЈДЕТЕ НА ЧЕКОР 2“ како подолу
Како да креирате сметка и да се регистрирате со XM
На следната страница, вие ќе треба да пополните некои повеќе детали за себе и знаењето за инвестирање.
Како да креирате сметка и да се регистрирате со XM
Како да креирате сметка и да се регистрирате со XM
Полето за лозинка на сметката треба да се состои од три типа знаци: мали букви, големи букви и бројки.
Како да креирате сметка и да се регистрирате со XM
Откако ќе ги пополните сите празни места, на крај треба да се согласите со условите, кликнете во полињата и притиснете „ОТВОРИ ВИСТИНСКА СМЕТКА“ како погоре


После ова, ќе добиете е-пошта од XM за потврда на е-пошта
Како да креирате сметка и да се регистрирате со XM
Во вашето поштенско сандаче, ќе добиете е-пошта како онаа што можете да ја видите на следната слика. Овде, ќе треба да ја активирате сметката со притискање на местото каде што пишува „ Потврди ја адресата на е-пошта “. Со ова конечно се активира демо сметката.
Како да креирате сметка и да се регистрирате со XM
По потврдата на е-поштата и сметката, ќе се отвори ново јазиче на прелистувачот со информации за добредојде. Идентификацискиот или корисничкиот број што можете да го користите на платформата MT4 или Webtrader е исто така обезбеден.
Како да креирате сметка и да се регистрирате со XM
Вратете се во вашето поштенско сандаче, ќе добиете детали за најава за вашата сметка.
Како да креирате сметка и да се регистрирате со XM
Треба да се запомни дека за верзијата на Metatrader MT5 или Webtrader MT5 процесот на отворање и верификација на сметката е сосема ист.

Како да депонирате пари

Што е сметка за тргување со повеќе средства?

Сметката за тргување со повеќе средства во XM е сметка која работи слично како вашата банкарска сметка, но со таа разлика што се издава со цел за тргување со валути, CFD со берзански индекси, CFD на акции, како и CFD за метали и енергии.

Сметките за тргување со повеќе средства во XM може да се отворат во Micro, Standard или XM Ultra Low формати како што можете да видите во табелата погоре.

Ве молиме имајте предвид дека тргувањето со повеќе средства е достапно само на сметките на MT5, што исто така ви овозможува пристап до XM WebTrader.

Накратко, вашата сметка за тргување со повеќе средства вклучува

1. Пристап до областа за членови на XM
2. Пристап до соодветната платформа(и)
3. Пристап до XM WebTrader

Слично на вашата банка, штом ќе регистрирате трговска сметка со повеќе средства кај XM за прв пат, од вас ќе биде побарано да поминете низ едноставен процес KYC (Познајте го вашиот клиент), кој ќе му овозможи на XM да се увери дека личните податоци што ги доставените се точни и гарантираат безбедност на вашите средства и детали за вашата сметка. Имајте предвид дека ако веќе одржувате друга XM сметка, нема да морате да поминувате низ процесот на валидација на KYC бидејќи нашиот систем автоматски ќе ги идентификува вашите податоци.

Со отворање на сметка за тргување, автоматски ќе ви бидат испратени по е-пошта вашите детали за најава што ќе ви овозможат пристап до XM Членови област.

Областа членови на XM е местото каде што ќе управувате со функциите на вашата сметка, вклучувајќи депонирање или повлекување средства, прегледување и барање уникатни промоции, проверка на статусот на вашата лојалност, проверка на вашите отворени позиции, менување на потпора, пристап до поддршка и пристап до понудените алатки за тргување од XM.

Нашите понуди во областа на членовите на клиентите се обезбедуваат и постојано се збогатуваат со се повеќе и повеќе функционалности, овозможувајќи им на нашите клиенти сè поголема флексибилност да вршат промени или дополнувања на нивните сметки во секое време, без да им треба помош од нивните лични менаџери на сметки.

Деталите за најавување на вашата сметка за тргување со повеќе средства ќе одговараат на најавување на платформата за тргување што одговара на вашиот тип на сметка, и на крајот ќе ги извршувате вашите занаети. Сите депозити и/или повлекувања или други промени во поставките што ги правите од областа за членови на XM ќе се одразат на вашата соодветна платформа за тргување.


Кој треба да избере MT4?

MT4 е претходник на платформата за тргување MT5. Во XM, платформата MT4 овозможува тргување со валути, CFD на берзански индекси, како и CFD на злато и нафта, но не нуди тргување со берзански CFD. Нашите клиенти кои не сакаат да отворат MT5 трговска сметка можат да продолжат да ги користат нивните MT4 сметки и да отворат дополнителна MT5 сметка во секое време.

Пристапот до платформата MT4 е достапен за Micro, Standard или XM Ultra Low според табелата погоре.


Кој треба да избере MT5?

Клиентите кои ја избираат платформата MT5 имаат пристап до широк спектар на инструменти кои се движат од валути, берзански индекси CFD, злато и нафта CFD, како и акционерски CFD.

Деталите за најавување на MT5, исто така, ќе ви овозможат пристап до XM WebTrader, покрај работната површина (за преземање) MT5 и придружните апликации.

Пристапот до платформата MT5 е достапен за Micro, Standard или XM Ultra Low како што е прикажано во табелата погоре.

Најчесто поставувани прашања


Која е главната разлика помеѓу трговските сметки MT4 и трговските сметки MT5?

Главната разлика е во тоа што MT4 не нуди тргување со CFD на акции.


Може ли да чувам повеќе трговски сметки?

Да ти можеш. Секој клиент на XM може да има до 10 активни трговски сметки и 1 сметка за акции.


Кои типови на трговски сметки ги нудите?

 • МИКРО : 1 микро лот е 1.000 единици од основната валута
 • СТАНДАРД : 1 стандарден лот е 100.000 единици од основната валута
 • Ултра низок микро: 1 микро лот е 1.000 единици од основната валута
 • Ултра низок стандард: 1 стандарден лот е 100.000 единици од основната валута
 • Swap Free Micro: 1 микро лот е 1.000 единици од основната валута
 • Swap Free Standard: 1 стандарден лот е 100.000 единици од основната валута


Кои се трговските сметки за XM Swap Free?

Со сметките XM Swap Free, клиентите можат да тргуваат без замена или надоместоци за превртување за одржување позиции отворени преку ноќ. XM Swap Free Micro и XM Swap Free Standard сметките обезбедуваат тргување без замена, со распон до 1 пип, во девизен курс, злато, сребро, како и во идни CFD за стоки, благородни метали, енергии и индекси.

Колку долго можам да користам демо сметка?

На XM демо сметките немаат датум на истекување и затоа можете да ги користите онолку долго колку што сакате. Демо сметките кои се неактивни подолго од 90 дена од последното најавување ќе бидат затворени. Сепак, можете да отворите нова демо сметка во секое време. Имајте предвид дека се дозволени најмногу 5 активни демо сметки.

Како можам да го најдам името на мојот сервер на MT4 (PC/Mac)?

Кликнете Датотека - Кликнете на „Отвори сметка“ што отвора нов прозорец, „Сервери за тргување“ - скролувајте надолу и кликнете на знакот + на „Додај нов брокер“, потоа напишете XM и кликнете „Скенирај“.

Откако ќе заврши скенирањето, затворете го овој прозорец со кликнување на „Откажи“.

По ова, обидете се повторно да се најавите со кликнување на „Датотека“ - „Најавете се во трговска сметка“ за да видите дали името на вашиот сервер е таму.
Thank you for rating.