Депонирајте пари во XM преку Google Pay

Депонирајте пари во XM преку Google Pay


Депонирајте користејќи Google Pay

За да уплатите на трговската сметка на XM, ве молиме следете ги упатствата подолу.

1. Најавете се на XM

Притиснете „ Најава за членови “.
Депонирајте пари во XM преку Google Pay
Внесете ги вашите MT4/MT5 ID и лозинка, притиснете „Login“.
Депонирајте пари во XM преку Google Pay


2. Изберете го начинот на депозит „Google Pay“Депонирајте пари во XM преку Google Pay

Депонирајте пари во XM преку Google Pay

ЗАБЕЛЕШКА : Пред да продолжите со депозит преку Google Pay, имајте го предвид следново:

  • Проверете дали сите плаќања се направени од сметка регистрирана на исто име како и вашата XM сметка.
  • Имајте предвид дека депозитите на Google Pay не се враќаат.
  • XM не наплатува никакви провизии или надоместоци за депозити преку Google Pay.
  • Максималниот месечен лимит е 10.000 УСД.
  • Со поднесување барање за депозит, вие се согласувате вашите податоци да бидат споделени со трети страни, вклучително и даватели на платежни услуги, банки, шеми со картички, регулатори, органи за спроведување на законот, владини агенции, референтни бироа за кредити и други страни кои сметаме дека се неопходни за обработка на вашето плаќање и/ или потврдете го вашиот идентитет.


3. Внесете го износот на депозитот и кликнете „Депозит“
Депонирајте пари во XM преку Google Pay
4. Потврдете го ID на сметката и износот на депозитот

Кликнете на „Потврди“ за да продолжите.
Депонирајте пари во XM преку Google Pay
5. Внесете ги сите потребни информации за да го завршите депозитот
Депонирајте пари во XM преку Google Pay

Во кои валути можам да уплатам пари на мојата трговска сметка?

Можете да депонирате пари во која било валута и тие автоматски ќе се претворат во основната валута на вашата сметка, според XM што преовладува меѓубанкарска цена.

Која е минималната и максималната сума што можам да ја депонирам/повлечам?

Минималниот износ на депозит/повлекување е 5 УСД (или еквивалентна деноминација) за повеќе начини на плаќање поддржани во сите земји. Сепак, износот варира во зависност од начинот на плаќање што ќе го изберете и статусот на валидација на вашата трговска сметка. Можете да прочитате повеќе детали за процесот на депозит и повлекување во Членската област.

Колку време трае депозитот/повлекувањето со кредитна картичка, е-паричник или кој било друг начин на плаќање?

Сите депозити се инстант, освен банкарскиот трансфер. Сите повлекувања се обработуваат од нашата задна канцеларија за 24 часа во работните денови.


Дали има такси за депозит/повлекување?

Ние не наплаќаме никакви надоместоци за нашите опции за депозит/повлекување. На пример, ако депонирате 100 УСД од Skrill, а потоа повлечете 100 УСД, ќе го видите целосниот износ од 100 УСД на вашата сметка на Skrill бидејќи ние ги покриваме сите такси за трансакции на двата начина за вас.

Ова исто така важи и за сите депозити на кредитни/дебитни картички. За депозити/повлекувања преку меѓународен банкарски трансфер, XM ги покрива сите надоместоци за трансфер наметнати од нашите банки, со исклучок на депозити во износ од помалку од 200 УСД (или еквивалентна деноминација).

Thank you for rating.